Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Ζητά αυξημένη εκπροσώπηση στην Επιτροπή Τουρισμού
Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Αίτημα αυξημένης εκπροσώπησης στην υπό σύσταση Επιτροπή Τουρισμού που επιχειρεί ο Δήμος Σπάρτης προέταξε η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Χρήστο Πλειώτα. 

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης 9/2, ενώ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 70 του Ν.3852/2010, στην Επιτροπή, που έχει  ως στόχο την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου, μετέχουν σύμβουλοι που προτείνονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του ΔΣ, εμπειρογνώμονες σε θέματα τουρισμού, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Χαρακτηρίζοντας τον Τουρισμό ως το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας, η Ένωση δίνει στην επιστολή της συγκεκριμένες κατευθύνσεις ως προς τη σύσταση της Επιτροπής, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Λαμβάνοντας ως δεδομένη την πρόθεση σας για την αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου Σπάρτης, είναι επιβεβλημένο να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην τοπική τουριστική βιομηχανία να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική.

 Από την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα θα ωφεληθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων της τοπικής οικονομίας λόγω των πολλαπλασιαστικών επιπτώσεων που επιφέρει το εισόδημα από τον τουρισμό  στους υπόλοιπους κλάδους της εθνικής οικονομίας.

Επειδή είναι κοινά αποδεκτό ότι ο τουρισμός συνιστά το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τόπος μας, θα πρέπει η αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας, εμπειρίας και το έννομο συμφέρον μας για την προώθηση της τουριστικής οικονομίας, να αποτελέσουν την κύρια παράμετρο κατά τον σχεδιασμό των οργάνων και των λειτουργιών των νέων διοικητικών δομών του Δήμου Σπάρτης.

Είναι επομένως αναγκαίο, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, στην υπό σύσταση Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης, να εκπροσωπείται κατ’ ελάχιστον από δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη, ενώ οι υπόλοιποι εκπρόσωποί της θα πρέπει να προέρχονται από άλλους αντιπροσωπευτικούς τουριστικούς φορείς της περιοχής».

Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα να εκπροσωπηθεί στην Επιτροπή Τουρισμού του Δ. Σπάρτης από τον κ. Γεώργιο Δημητρόπουλο (Ξενοδοχείο «Μανιάτης») ως τακτικό μέλος και την κ. Ευθυμία Ντάγκα (Ξενοδοχείο «Αναβρυτή») ως αναπληρωματικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος