ΚΚΕ Λακωνίας: «Ως “τροχαία” καταγράφονται οι πτώσεις από τρακτέρ»

Η αντίδραση για το δυστύχημα στον Λεήμονα

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2024 15:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΚΚΕ Λακωνίας: «Ως “τροχαία” καταγράφονται οι πτώσεις από τρακτέρ»

«Αν και οι ανατροπές ή οι πτώσεις από γεωργικούς ελκυστήρες, αποτελούν από τις πιο συχνές αιτίες εργατικών “ατυχημάτων”, καταγράφονται ως τροχαία, με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται η πραγματικότητα για το φόρο αίματος που καταβάλλουν οι εργάτες γης και οι βιοπαλαιστές αγρότες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Λακωνίας, σχολιάζοντας το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προ ημερών στον Λεήμονα Δ. Ευρώτα. Και προσθέτει: «Ακόμη ένας νέος άνθρωπος, 25 χρονών, έχασε τη ζωή του κυνηγώντας το μεροκάματο».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ενημερώσει σε δημοσίευμά του ο «ΛΤ», ο εργάτης γης από το Πακιστάν έχασε την ισορροπία του κι έπεσε από τρακτέρ στο οποίο επέβαινε, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Έντεκα νεκροί
μέσα σε δύο εβδομάδες
Ως ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν, από το ΚΚΕ τονίζεται ότι «ο τραγικός αυτός θάνατος έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά των νεκρών της εργατικής τάξης της χώρας μας, που τις τελευταίες δύο μόνο εβδομάδες φτάνουν στους 11».

Τα στοιχεία της Εurostat
Σημειώνεται επίσης πως, «ο αγροτικός τομέας -αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί- όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, παρουσιάζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες. Σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, ο αγροτικός τομέας κατέχει την 4η θέση ανάμεσα σε 22 τομείς, όσον αφορά στον αριθμό ατυχημάτων αλλά και θανατηφόρων ατυχημάτων, ενώ  το 86,5% των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων έχουν μεγαλύτερη έκθεση κινδύνου για τη σωματική τους υγεία. Δε χρειαζόμαστε άλλες αποδείξεις για την έλλειψη ασφάλειας, την επιδείνωση των όρων εργασίας και την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής».

Για το ΚΚΕ «είναι καθήκον πρωταρχικής σημασίας η πρόληψη, η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti