Για τα χνάρια των Βυζαντινών στην Απιδιά «μιλάει» το ΓΕΛ Σκάλας

Σε πανελλαδικό μαθητικό συνέδριο στην Πάτρα

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2024 15:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για τα χνάρια των Βυζαντινών  στην Απιδιά «μιλάει» το ΓΕΛ Σκάλας

Την Απιδιά του Δήμου Ευρώτα παρουσιάζει το Γενικό Λύκειο Σκάλας, συμμετέχοντας στο συνέδριο με τίτλο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», που διεξάγεται στην Πάτρα στο διάστημα 17 με 20 Απριλίου 2024.

Όπως περιγράφεται σχετικά, «η εργασία αναφέρεται στην πολύτιμη κληρονομιά των βυζαντινών στον τόπο μας! Περπατάμε στα βήματα των προγόνων μας στην Απιδιά, διαβαίνοντας την θύρα του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά, περπατώντας στα γραφικά σοκάκια που οδηγούν στον Άγιο Βασίλειο και ξαποσταίνοντας στην υπεραιωνόβια ελιά!»

Η εργασία υλοποιήθηκε από το Α2 τμήμα του σχολείου της Σκάλας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή Μαρκάκου και τη Νίκη Μουρελάτου.

«Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»
Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, συντόνισε δίκτυο 380 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα, οι οποίες συνεργάζονται και συνυπάρχουν για την υλοποίηση πανελλαδικού μαθητικού συνεδρίου τοπικής ιστορίας με θεματικό άξονα «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

Οι σχολικές μονάδες αντιμετώπισαν πολυεδρικά το θέμα, εκπονώντας ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής υποενότητες: α) Τοπική ιστορία και εθιμικές τοπικές συνήθειες, β) Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, γ) Τοπική Λογοτεχνία/ Συνδεδεμένοι με τον τόπο λογοτέχνες, δ) Τέχνες και αρχιτεκτονική, ε) Τοπική ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, στ) Οικονομική ζωή/ εμπορική δραστηριότητα, ζ) Εξέχουσες μορφές του τόπου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti