Σύσκεψη Νίκα με στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2023 12:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύσκεψη Νίκα με στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

Διαδικτυακή σύσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον γενικό διευθυντή και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, εξετάστηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των εν λόγω διευθύνσεων και δόθηκαν οδηγίες από τον περιφερειάρχη προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν η έλλειψη προσωπικού στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών η οποία, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, «μπορεί να αντιμετωπιστεί με την μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, δεδομένου ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί στον διορισμό νέων προκειμένου να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά».

Ακόμα, όσον αφορά στον εξοπλισμό αιθουσών και υπηρεσιών, γνωστοποιήθηκε ότι από το αρμόδιο υπουργείο έχουν σταλεί ειδικές προδιαγραφές και για τον λόγο αυτό δόθηκε παράταση υλοποίησης του σχετικού έργου μέχρι το τέλος του φετινού Αυγούστου. Ο εξοπλισμός των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά ΠΕ θα γίνει μετά από τα σχετικά αιτήματα που θα υποβάλει η κάθε υπηρεσία.

Από τον περιφερειάρχη, εξάλλου, δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να γίνει συντονισμός των υπηρεσιών με κοινή λειτουργία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, γνωστοποιήθηκε δε ότι μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού και θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού των εν λόγω διευθύνσεων.

Ακόμα, ο Π. Νίκας ζήτησε να γίνει καταγραφή ανά ΠΕ όλων των πρατηρίων υγρών καυσίμων, καθώς και ο ετήσιος έλεγχος σχετικά με την αδειοδότησή τους.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέδειξε να γίνει εκκαθάριση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεσμευόμενος ότι θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει πιστώσεις για την ψηφιοποίησή τους από την Πολιτεία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti