Ημερίδα για τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+

Στο 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2023 08:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ημερίδα για τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+

Ημερίδα με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+,  με τίτλο «Κάνε τις ΤΠΕ σύμμαχό σου στην τάξη», διοργανώνει το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 6:30΄ μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. 

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριών, των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και των μελών της ευρύτερης κοινότητας σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και τα μαθησιακά οφέλη που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης μιας ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου σε φορείς του εξωτερικού. Το θέμα των σεμιναρίων σχετίζεται με τον ψηφιακό εγγραμματισμό και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πρακτική, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας και την προώθηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας, της αυτονομίας και της συνεργασίας των μαθητών/τριών. 

Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της ευρύτερης κοινότητας, σε γονείς, σε μαθητές/τριες και σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που ενδιαφέρονται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. «Η διοργάνωση της εκδήλωσης επιβεβαιώνει την βαθιά πεποίθηση του Συλλόγου Διδασκόντων ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό προς την κοινωνία και να αποβλέπει στη συνεργασία με όλους τους φορείς με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού», επισημαίνει το 3ο Λύκειο Σπάρτης και προσθέτει: «Η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση και βασικοί εκφραστές αυτού του οράματος αποτελούν τα προγράμματα Erasmus+». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι συμμετέχοντες/σες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+, αλλά και για τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις ικανότητες που αποκτήθηκαν κατά την υλοποίηση των δράσεων του σχεδίου. 

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν ενδεχόμενες ερωτήσεις.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά επιμορφωτικό υλικό .

Υπεύθυνοι  της εκδήλωσης είναι τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Σχεδίου ως εξής:
- Σκούφη Βασιλική, καθηγήτρια-φυσικός, διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης
- Φουντάς Δημήτρης, καθηγητής πληροφορικής, υποδιευθυντής του σχολείου
- Αιμιλία Μπουρίκου, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος
- Εξωμανίδη Κατερίνα, καθηγήτρια-θεολόγος, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος
- Διακουμάκου Ελένη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής
- Μπόμπας Κωνσταντίνος, καθηγητής-μαθηματικός
- Τσουλόγιαννης Ιωάννης - Παναγιώτης, καθηγητής-φιλόλογος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti