Χρηματοδότηση της Ακαδημίας Ναυτικού Νεάπολης

Μέσω κρατικού προϋπολογισμού

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2023 11:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρηματοδότηση της Ακαδημίας Ναυτικού Νεάπολης

Υπεγράφη την Τρίτη 24/1 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, το αίτημα της κατ’ εξαίρεση χρηματοδότησης για τη λειτουργία τής υπό ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργού, που υπεγράφη παρουσία του βουλευτή Λακωνίας, Αθανάσιου Δαβάκη και του δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, ο κρατικός προϋπολογισμός αυξήθηκε για τον παραπάνω σκοπό κατά 500.000 ευρώ για το έτος 2024, ενώ για τα επόμενα έτη το ποσό που θα προϋπολογιστεί ανέρχεται στις 800.000 ευρώ. 

Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις των κκ Δαβάκη και Τριχείλη τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, όσο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απέδωσαν καρπούς, με την ανάληψη της υποχρέωσης εκ μέρους του υπουργείου, ώστε να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της Ακαδημίας.
Σε δήλωσή του ο Αθ. Δαβάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την απόφαση αυτή του Θόδωρου Σκυλακάκη και σύμφωνα με την επιταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοση του ιδρυτικού Προεδρικού Διατάγματος, καλύπτεται η υποχρέωση του άρθρου 90 του ΠΔ 63/2005 για την ίδρυση της Ακαδημίας. Και για αυτό τον ευχαριστώ! Άλλωστε, όλα ξεκίνησαν από τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή μας στις 21 Ιανουαρίου 2022.

Επιπλέον, ο βουλευτής σημείωσε πως θα συνεχίσει τη συνεργασία του τόσο με τον δήμαρχο Μονεμβασίας, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και με τους υπόλοιπους φορείς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ίδρυση και η λειτουργία της σχολής. «Προχωράμε με ουσιαστικά αποτελέσματα και χωρίς μικροπολιτική εκμετάλλευση», κατέληξε ο κ. Δαβάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μονεμβασίας επεσήμανε ότι «η χρηματοδότηση αυτή είναι απαραίτητη για την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της σχολής, το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμη, κάτι που θεωρούμε ότι θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν, αφού έτσι πληρώθηκε και η τελευταία προϋπόθεση».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti