Βανδαλισμοί στο Νεκροταφείο Αμυκλών (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2022 12:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βανδαλισμοί στο Νεκροταφείο Αμυκλών (ΦΩΤΟ)

Στόχος βανδάλων έγινε προ ημερών το Κοιμητήριο των Αμυκλών. Άγνωστοι δράστες προξένησαν φθορές σε μνήματα, σπάζοντας μάρμαρα, ενώ φέρονται να παραβίασαν τους αποθηκευτικούς χώρους ορισμένων τάφων, αφαιρώντας αντικείμενα που φυλάσσονται εκεί.

Οι βανδαλισμοί έγιναν αντιληπτοί από συγγενείς νεκρών που μεταβαίνουν στον χώρο για την περιποίηση των μνημάτων. «Δεν σέβονται τους νεκρούς μας, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο», λένε για όσους κρύβονται πίσω από αυτή την «επιδρομή» οι οικείοι των θανόντων, που ζητούν εντοπισμό και τιμωρία των δραστών.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται λεηλασίες σε κοιμητήρια σε περιοχές του Δ. Σπάρτης, καθώς στο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές για ανάλογα καταδικαστέα συμβάντα.


φωτο: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti