Πολεμική πολυεθνική άσκηση νότια της Πελοποννήσου

Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022 13:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολεμική πολυεθνική άσκηση νότια της Πελοποννήσου

Η πολυεθνική άσκηση «Niriis-22» διεξήχθη από 5 έως 13 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στην άσκηση συμμετείχε, επίσης, η Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Two) όπως και η Μόνιμη Συμμαχική Αντιναρκική Δύναμη 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two) με ναυτικές μονάδες του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ελλάδος, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Επρόκειτο για πολυεθνική διακλαδική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise), ενώ σε αυτήν συμμετείχαν παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Βουλγαρία, τα ΗΑΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Σαουδική Αραβία και την Σλοβενία.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν με 4 φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα, 3 υποβρύχια, 4 ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βημάτων, 2 πλοία γενικής υποστήριξης, 3 ναρκοθηρευτικά, ένα αρματαγωγό, σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, δυνάμεις πεζοναυτών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, μαχητικά αεροσκάφη F-4 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλες τις μορφές του ναυτικού πολέμου. Κυρίως, δόθηκε έμφαση σε αντιναρκικές επιχειρήσεις, ασκήσεις πυρών, γυμνάσια ανθυποβρυχιακού πολέμου, πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και προστασίας δυνάμεων, αμφίβιες επιχειρήσεις, αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών επιφανείας και αέρος, προστασία κρίσιμων υποδομών, ναυτική αποτροπή αλλά και εκκένωση αμάχων.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti