Εκσυγχρονίζεται το Πνευματικό Κέντρο Γυθείου

Σε εξέλιξη οι εργασίες με ορίζοντα την Άνοιξη του 2023

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2022 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκσυγχρονίζεται το Πνευματικό Κέντρο Γυθείου

Εντατικά ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου Γυθείου, που βρίσκεται επί της οδού Ερμού, μετά την 25ετή δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων από τον ΙΝ Αγίας Τριάδος στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Το έργο ύψους 255.000 ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες, προβλέπει εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου, καθώς και την αναβάθμιση  της κεντρικής του αίθουσας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Επιδίωξη είναι, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ο χώρος να αποτελέσει «κιβωτό» πολύπλευρης κοινωνικής δράσης, καθώς εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει την κύρια πολιτιστική και συνεδριακή δραστηριότητα της πόλης του Γυθείου και της ευρύτερης περιοχής της Μάνης.

«Συνεχίζουμε παράλληλα τις διαδικασίες για την προμήθεια των απαραίτητων επίπλων και του οπτικοακουστικού εξοπλισμού», δήλωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το νέο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου αναμένεται να αποπερατωθεί έως τα τέλη της Άνοιξης του 2023 και στη συνέχεια να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου επικυρώθηκε τον Αύγουστο του 2022 στο Δημαρχείο Γυθείου μεταξύ του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου και της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

LT 01 1

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti