Στα Τάλαντα λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μάνης

Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2022 08:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα Τάλαντα λειτούργησε ο Μητροπολίτης Μάνης

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του γραφικού χωριού Τάλαντα, που βρίσκεται κοντά στη Μονεμβασιά, μετέβη την Κυριακή 30/10 ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του όμορου σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο Ιεράρχης Μάνης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Λύρα και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ερμηνεύοντας την παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου, ως περιγράφεται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο (κεφ. 16 αι στίχοι 19-31).

Μετά το πέρας της λειτουργίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία του χωριού και να συνομιλήσει με τους κατοίκους του, ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Γεώργιος Μαρουλάκος, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, σε συνεργασία με ιερές μητροπόλεις, μεταξύ των οποίων και της Μάνης και τον οποίο ο σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος Γ΄ τον ευχαρίστησε και τον επαίνεσε δεόντως.

Τέλος, επισκέφθηκε των χώρο των νερόμυλων, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε λειτουργία χάρη στην αξιόλογη προσπάθεια του πολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει την αναστήλωση και του δεύτερου εκ των έντεκα νερόμυλων που λειτουργούσαν στην περιοχή. Εκεί τον υποδέχθηκε ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρέας Κρητικός, ο οποίος παράλληλα λειτουργεί και το νερόμυλο, τον ξενάγησε στον χώρο και στο ευρύτερο περιβάλλον, αφήνοντας στον σεβασμιώτατο τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti