Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2022 12:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Εκκλησία τίμησε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα από τον Άγιο Ιάκωβο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αξία της πραότητας και της πνευματικής ησυχίας, που πρέσβευε ο τιμώμενος Άγιος, αλλά και για την σπουδαιότητα των ιερών κειμένων.

Τη λατρευτική σύναξη επισφράγισε με τον πατρικό του λόγο ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολύτιμες διδαχές του Αγίου Ιακώβου. Ο σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στην περίφημη καθολική επιστολή του Αγίου, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ο ρόλος της αγνής και θυσιαστικής αγάπης, ως ανάχωμα απέναντι στην ιδιοτέλεια, τη μνησικακία και τον εγωισμό. Παράλληλα, με αφορμή τα λόγια του Αγίου Ιακώβου «πίστις άνευ έργων νεκρά εστί…», υπογράμμισε ότι «έχουμε ανάγκη από έργα ταπεινώσεως, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, έτσι ώστε η πίστη μας να μένει ζωντανή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti