Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου Τροπαίων Αρκαδίας


Υπό τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2022 08:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου Τροπαίων Αρκαδίας

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ιερούργησε στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Τροπαίων.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, επικεντρώνοντας στην αγνή και άδολη αγάπη, που αποτελεί τον πυρήνα της πίστεώς.

Στη συνέχεια μίλησε -εμφανώς συγκινημένος- για τα δύο πρόσωπα των οποίων θα ακολουθούσε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, της αείμνηστης Αθανασίας Κανελλοπούλου, αδελφής του καθηγούμενου της ΙΜ Βαρλαάμ Μετεώρων, πανοσ. αρχ. Ισιδώρου Τσιατά, και του υιού της αείμνηστου ιατρού Χρήστου Κανελλόπουλου, με τους οποίους ο σεβασμιώτατος διατηρούσε πνευματική σχέση από τα χρόνια που διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως ιεροκήρυκας.

Μετά το πέρας της λατρευτικής σύναξης, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος προήδρευσε του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ΙΝ Αγίου Γεωργίου Τροπαίων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti