«Tour du Péloponnèse»: Κλασικά οχήματα διασχίζουν την Πελοπόννησο

Η 9η διοργάνωση του αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων  από 3 έως 8 Οκτωβρίου - Λακωνικοί προορισμοί στους σταθμούς του αγώνα

Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2022 09:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Tour du Péloponnèse»: Κλασικά οχήματα διασχίζουν την Πελοπόννησο

Ο αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Péloponnèse» θα διεξαχθεί  για 9η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο το διάστημα 3 με 8 Οκτωβρίου 2022.

Το «Tour du Péloponnèse», που διοργανώνουν το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ» και η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (ΕΛΙΑ), είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1.000 χιλιομέτρων, εξαιρετικών πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ» έχει καθιερωθεί διεθνώς για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει από οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και διαδικτυακές υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 70 -κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά- πληρώματα να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές αναμένονται «επικές».

Από Αρχ. Ολυμπία ως Ναύπλιο
μέσω Σπάρτης, Μάνης, Μονεμβασιάς
Η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς Ανδρίτσαινα και Καρύταινα με τελικό προορισμό τη Βυτίνα, αγωνιζόμενοι σε 4 ειδικές διαδρομές.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει! Η εκκίνηση θα δοθεί στη Βυτίνα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές μέσα από αρκαδικά τοπία. Γύρω στις 5:00 μμ, μέσω των χωριών των «βορείων δήμων» του Ταϋγέτου, τα πληρώματα θα αφιχθούν στη Σπάρτη, για να κατευθυνθούν ακολούθως στον Μυστράς όπου και ο τελικός προορισμός της ημέρας.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, τα πληρώματα εκκινούν από την περιοχή της Σπάρτης στις 10:00 πμ για μια ακόμη αγωνιστική ημέρα. Το σκέλος της Τετάρτης περιλαμβάνει ακόμη 3 ειδικές διαδρομές με πρώτη στον Καιάδα, ενώ μέσω της παλαιάς ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας (Ταΰγετος) τα πληρώματα θα διέλθουν από Καρδαμύλη για να τερματίσουν στην ιστορική Αρεόπολη Αν. Μάνης γύρω στις 4:30΄ μμ.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο αγώνας συνεχίζεται με τοπία άγριας μανιάτικης ομορφιάς. Με έναρξη από Αρεόπολη ακολουθούν 5 ειδικές διαδρομές πριν την Πλύτρα Δ. Μονεμβασίας (1:00 μμ) και μετά στη Μονεμβασιά (4:30΄ μμ) μέσα από τον Άγιο Μάμμα και την απεριόριστη θέα του Μυρτώου Πελάγους.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα εκκινήσουν από τη Μονεμβασιά (10:00) για να λάβουν μέρος σε ακόμη 3 ειδικές διαδρομές περνώντας από Ιέρακα και Κυπαρίσσι (12:00) με τελικό προορισμό το Ναύπλιο. Το βράδυ η περιβόητη πλέον νυχτερινή ειδική δοκιμασία κάτω από το κάστρο της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου θα κρίνει και τον φετινό νικητή.

Τέλος το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα παραμείνουν στο Ναύπλιο, ενώ το βράδυ θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο «FOUGARO». Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, είναι ημέρα αναχώρησης των ξένων πληρωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.triskelion.gr και www.tourdupeloponnese.com.

Το «Tour du Péloponnèse πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ναυπλιέων.

tdp 2022 maps 01


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε 
μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti