Παράταση του «Εξοικονομώ» ως το 2023 προτάσσει το Επιμελητήριο

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2022 12:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση του «Εξοικονομώ» ως το 2023 προτάσσει το Επιμελητήριο

Με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης, ζητεί την παράταση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023.

Όπως τονίζει στο έγγραφό του ο κ. Παναρίτης, «η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση και η ανάγκη για μείωση κατανάλωσης ενέργειας έχει προβληματίσει τους πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου. Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός κτηρίων της χώρας μας βρίσκεται σε χαμηλή ενεργειακή κλάση είναι ένα μείζον ζήτημα το οποίο δεν συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου, «το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων τους και παρουσιάζει μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Δυστυχώς λόγω εξωγενών παραγόντων το πρόγραμμα έχει επηρεαστεί αρνητικά λόγω της δυσκολίας εύρεσης υλικών και εξοπλισμού και της εκτόξευσης του κόστους αυτών. Αποτέλεσμα αυτού είναι αφενός τα ενταγμένα έργα του προγράμματος να μην μπορούν να ολοκληρωθούν και αφετέρου οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως μηχανικοί μελετητές κ.α. να δυσκολεύονται να συντάξουν τις απαραίτητες μελέτες και να καθυστερούν.

Δεδομένης της σημασίας υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος και της ανάγκης για πλήρη απορρόφηση των πόρων αυτού, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την άμεση παράταση της προθεσμίας υλοποίησης του συνόλου των υπό εξέλιξη έργων έως και την 30/6/2023».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών