Ανεβαίνει στον Ταΰγετο ο ΕΟΣ Μολάων

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022 12:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανεβαίνει στον Ταΰγετο ο ΕΟΣ Μολάων

Πεζοπορική/ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας

Θα συγκροτηθούν δύο ομάδες:
α) η πρώτη με σκοπό την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου, την πυραμίδα του Ταΰγετου (2.407 μέτρα), «με προοπτική να απολαύσουμε την μαγευτική ανατολή του ηλίου πάνω στην αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου» όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.
β) η δεύτερη με σκοπό την  ανάβαση στην κορυφή του Χαλασμένου (2.204 μ.), «πιθανόν την πιο δύσκολη και η πιο δυσπρόσιτη στον Ταΰγετο. Και για αυτούς που γνωρίζουν καλά το βουνό είναι ίσως η πιο όμορφη και εντυπωσιακή» σημειώνει ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας.

Η πορεία του α΄ γκρουπ
Η πρώτη ομάδα θα ακολουθήσει τη διαδρομή Καταφύγιο-Γούβες-Πόρτες-Προφήτης Ηλίας (2.407 μ.) κι επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή (25/9) στη 01:30΄ τα ξημερώματα από τους Μολάους με ΙΧ για το καταφύγιο Ταΰγετου (συνάντηση σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι). Η εκκίνηση της πεζοπορίας έχει οριστεί περίπου στις 03:30΄ πμ. Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 5, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β΄ (μέτρια), με υψομετρική διαφορά 850 μ.

Για τη συμμετοχή απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός και φακός.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, το συντομότερο δυνατό και έως το Σάββατο (24/9) το μεσημέρι, με τους συντονιστές Τάσο Πριφτάκη (6976866517) κι Ελένη Μιχαλβέη (6975853308).

Η πορεία του β΄ γκρουπ
Η δεύτερη ομάδα θα ακολουθήσει την διαδρομή Καταφύγιο-Πόρτες-Αλογογούβες-Σάπια Ράχη-Χαλασμένο (2.204 μ.), με επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο (24/9) και ώρα 3:00 μμ από τους Μολάους με ΙΧ για το καταφύγιο Ταΰγετου (συνάντηση σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι).  Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές στη θέση «Πόρτες». Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (25/9) περίπου στις 7:30΄ πμ.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως υψηλής δυσκολίας, περιλαμβάνει τμήματα που χρειάζονται προσοχή (τεχνικά περάσματα) και προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση και εμπειρία. Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 10 ενώ η υψομετρική διαφορά είναι της τάξης των 1.450 μ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, το συντομότερο δυνατό μέχρι την Παρασκευή 23/9, μετά από επικοινωνία με τους συντονιστές Κώστα Κυριάκο (6937243745) και Δημήτρη-Μύρωνα Λιάρο (6938426877).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με προσωπικά είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς - μπάρες ενέργειας - παστέλι - φρούτα).

«Οι ορειβάτες ασκούν τη δραστηριότητα τους αυτή με δική τους ευθύνη και είναι υπόλογοι για την ασφάλειά τους. Οι ενέργειες των ατόμων δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω τους ούτε και το περιβάλλον» υπογραμμίζει ο ΕΟΣ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti