Μήνυμα Κρητικού για Ημέρα Αλτσχάιμερ

«Ας μπούμε έστω και λίγο στη θέση όσων δεν έχουν επαφή με τις αναμνήσεις τους»

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022 12:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήνυμα Κρητικού για Ημέρα Αλτσχάιμερ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου), σε μήνυμά του ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, αναφέρει: «Ας σκύψουμε πάνω από αυτήν την εκφυλιστική νόσο με τις δυσβάσταχτες συνέπειες για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ας μπούμε έστω και λίγο στη θέση όσων δεν έχουν επαφή με τις αναμνήσεις τους.

Ας εστιάσουμε στην έγκαιρη διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία με στόχο την ανάσχεση εξέλιξης της νόσου και στην ψυχολογική στήριξη του πάσχοντος και του περιβάλλοντός του. Άλλωστε, η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης και διατήρησης της ποιότητας ζωής των νοσούντων.

Στα θετικά ας προσμετρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μεγάλη ερευνητική προσπάθεια με στόχο την ανεύρεση περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών, ενώ υπάρχει αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα για αποτελεσματικότερες φαρμακευτικές παρεμβάσεις στο απώτερο μέλλον.

Μέχρι τότε, η αυξημένη εγρήγορση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις διαστάσεις της νόσου είναι εξαιρετικά σημαντική. Μην ξεχνάμε να αποδίδουμε τον αρμόζοντα σεβασμό στους πάσχοντες, που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια την κατάστασή τους.

Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti