Σωτήρια αποδείχτηκε η πρόληψη στην πυρκαγιά της Βασιλικής

Ευχαριστίες από αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Σπάρτης

Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2022 14:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σωτήρια αποδείχτηκε η πρόληψη στην πυρκαγιά της Βασιλικής

Ενημέρωση για τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση «Λάκκες» στην περιοχή Βασιλική Λακωνίας παρείχε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κ. Νίκων Τζινιέρης.

Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο 6/8 σε δασική έκταση και η αποτροπή της εξάπλωσής της στο παρακείμενο δάσος υπήρξε αποτέλεσμα των συντονισμένων δράσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά, ο κ. Τζινιέρης ανέφερε:
«Στο σημείο επιχείρησαν 58 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Σπάρτη, Γύθειο και Τρίπολη και 14 οχήματα, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Εrickson πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν 14 Φινλανδοί πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Σπάρτης.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αθανάσιος Κολυβήρας, ο Διοικητικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αδαμάντιος Τσολομίτης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Ευγένιος Γεωργιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και η Αντιδήμαρχος Δήμου Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια άμεσης κατάσβεσης και οριοθέτησης της πυρκαγιάς και προστασίας του παρακείμενου δάσους Βασιλακίου, έπαιξαν:
- Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής από το έδαφος και τον αέρα και των εθελοντών της περιοχής.
- Η ύπαρξη, σε μικρή απόσταση και εντός του δάσος Βασιλακίου υδατοδεξαμενής του Δασαρχείου Σπάρτης, ώστε ο ανεφοδιασμός του πυροσβεστικού ελικοπτέρου να είναι συνεχής και οι ρίψεις του έγκαιρες και στοχευμένες.
- Οι πρόσφατοι καθαρισμοί της βλάστησης σε δασικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής με μηχανήματα της Π.Ε. Λακωνίας που διευκόλυναν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να τοποθετήσει προσεχώς στους Γοράνους και σε άλλες έντεκα περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας νέες υδατοδεξαμενές πυρόσβεσης ανοικτού τύπου χωρητικότητας 40, 100 και 300 κυβικών μέτρων, προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας εκφράζει τις ευχαριστίες του και συγχαίρει πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς αλλά και των προηγουμένων της φετινής αντιπυρικής περιόδου.»


Ευχαριστίες και από τον Δήμο Σπάρτης
Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχείρησαν στην πυρκαγιά απηύθυνε και ο Δήμος Σπάρτης, μέσω του δημάρχου.
Χαρακτηριστικά, ο Π. Δούκας ανέφερε:

«Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας και η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, συγχαίρουν και ευχαριστούν όλες τις Πυροσβεστικές δυνάμεις Σπάρτης, Γυθείου και Τρίπολης, τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, τους χειριστές των εναερίων μέσων καθώς και τους εθελοντές από Γοράνους, Βασιλική, Λιαντίνα, Άρνα, Ποταμιά, Καμίνια και Ξηροκάμπι, για την άμεση επέμβασή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα όρια Γοράνων - Βασιλικής και Πολοβίτσας, πλησίον του δάσους του Βασιλακίου στην τοποθεσία Λάκες.

Θερμές ευχαριστίες και στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, Αντιπύραρχο Διαμαντή Τσολομίτη που συντόνισε την όλη επιχείρηση ελέγχου και κατάσβεσης! Χάρη στις άμεσες προσπάθειές τους αποφύγαμε μια μεγάλη και ανεξέλεγκτη καταστροφή!».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti