Στο διαδίκτυο η συζήτηση για την ενεργειακή κοινότητα

Από το Ινστιτούτο Σπάρτης

Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2022 21:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο διαδίκτυο η συζήτηση για την ενεργειακή κοινότητα

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ενεργειακή φτώχεια και τις ενεργειακές κοινότητες πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ). 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ινστιτούτου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των Σπαρτιατών και των Λακώνων, αναφορικά με τα τρέχοντα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. 

«Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην εξοικονόμηση αλλά και την παραγωγή ενέργειας, αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε η ενεργειακή μετάβαση να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και με την κοινωνία σε ενεργό ρόλο», σημειώνει η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αναστασία Κανελλοπούλου. 

Το Ινστιτούτο Σπάρτης άλλωστε, θεωρεί υποχρέωσή του, η οποία απορρέει από τον κοινωνικό του ρόλο, να πρωτοστατήσει στην δημιουργία έστω και μίας ενεργειακής κοινότητας, ως καλή πρακτική και ως δράση κοινωνικής ευθύνης, βεβαίως σε συνεργασία με φορείς που είναι ικανοί να την υποστηρίξουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το  video της διαδικτυακής συζήτησης στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti