2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης: Δώδεκα αριστούχοι μαθητές

Tzakas

Φέρνουν το σχολείο στην κορυφή της Λακωνίας

Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2022 19:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης: Δώδεκα αριστούχοι μαθητές

 Για την προσπάθεια των μαθητών, τη χρονιά που πέρασε, μίλησε στον «Λακωνικό Τύπο» η διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης, κ. Γιαννούλα Βελμάχου.

«Μία ακόμη σχολική χρονιά τελείωσε, μια χρονιά περίεργη, ελέω πανδημίας και όσων κακών έφερε στη ψυχολογία και στις επιδόσεις των μαθητών.  Παρ’ όλες τις αντιξοότητες όμως, για μία ακόμη χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης διέπρεψαν, τοποθετώντας το σχολείο στην κορυφή της Λακωνίας. Αποτέλεσμα τόσο της σκληρής δουλειάς εκ μέρους τους, όσο και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά τους», ανέφερε.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων, η κ. Βελμάχου δήλωσε πως συνολικά δώδεκα τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου έβγαλαν μέσο όρο στις πάνω από 18 και είναι οι εξής:
1. Λούβης Παναγιώτης 19,6
2. Χριστάκος Νικηφόρος - Κωνσταντίνος 19,3
3. Πλευρίτη Σταυρούλα  19,1
4. Μιρχοσραβί Αθηνά  18,9
5. Βελισσάρη Μαρία 18,7
6. Γιάτρα Ευαγγελία  18,3
7. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος 18,3
8. Σκάλτσας Δημήτριος 18,2
9. Θεοπούλου Αγγελική 18,2
10. Πετράκου Λυγερή 18,2
11. Αραχωβίτη Σταματίνα  18,1
12. Προφύρης Γεώργιος 18,0

Η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Σπάρτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διακρίσεις που υπήρξαν και σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Όπως είπε, ο μαθητής του σχολείου Νικηφόρος – Κωνσταντίνος Χριστάκος συμμετείχε και διακρίθηκε στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» κατέλαβε πανελλαδικά την 11η θέση στην α’ φάση και την 23η θέση στη β’ φάση. Στο διαγωνισμό Βιολογίας κατέλαβε Πανελλαδικά την 14η θέση στην α’ φάση και την 22η θέση στη β’ φάση. Στο διαγωνισμό Χημείας κατέλαβε πανελλαδικά την 24η θέση στην α’ φάση και την 16η θέση στη β’ φάση.

Επίσης, οι μαθητές Νικόλαος Χρόνης και Παρασκευάς Χριστοφοράκος προκρίθηκαν στη β’ φάση του διαγωνισμού της Οικονομικής Ολυμπιάδας και μαθητής Σπυρίδων Αναγνωστόπουλος προκρίθηκε στη γ’ φάση σε διαγωνισμό Μαθηματικών.

Κλείνοντας, η κ. Βελμάχου θέλησε να ευχηθεί εκ μέρους του συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου, σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες, να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti