Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2022 09:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Στον εσπερινό της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης, χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το Σάββατο 11 Ιουνίου, που ήταν και το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού. 

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, επισημαίνοντας ότι την ημέρα αυτή η Αγία Εκκλησία εορτάζει τα γενέθλιά της. Στη συνέχεια μίλησε για «τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε αναλογιζόμενοι τους κεκοιμημένους, ιδιαίτερα όσον αφορά το εφήμερο της επίγειας ζωής και την ανάγκη για αξιοποίηση του χρόνου μας, ώστε να συμμετέχουμε  στην Επουράνια Βασιλεία».

Αμέσως μετά, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του κοιμητηρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Δ. Σπάρτης «για την άψογη -όπως πάντα- παρουσία» καθώς και τους πιστούς που με ευλάβεια συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti