Έπαινος για μεταπτυχιακό του ΤΟΔΑ Σπάρτης

Διάκριση απέσπασε το πρόγραμμα «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία» - Στο Ζάππειο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η απονομή

Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 13:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έπαινος για μεταπτυχιακό του ΤΟΔΑ Σπάρτης

Ιδιαίτερη τιμή για Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σπάρτης αποτελεί η ειδική διάκριση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ίδρυση του πρωτοπόρου μεταπτυχιακού  προγράμματος «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία» (Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press).

Ο τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στη διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος, Αναπλ. Καθηγήτρια Παναγιώτα Ι. Αντωνοπούλου, μέλος της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της 37ης απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26/5 στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου ενώπιον της  Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές κι εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής και της δικαστικής ηγεσίας, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και πλήθος δημοσιογράφων. Ακόμα, το «παρών» έδωσε η βραβευμένη με το ανώτατο βραβείου του Ιδρύματος Μπότση, Μανιάτισσα δημοσιογράφος της «Καθημερινής»,  Σπυριδούλα Σπανέα, η οποία και φοιτά στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΟΔΑ.

Σε δήλωσή της η διευθύντρια του προγράμματος Αν. Καθηγήτρια, Παναγιώτα Ι. Αντωνοπούλου, σημείωσε πως «είμαι ευγνώμων προς το ΔΣ του Ιδρύματος για τη μεγάλη τιμή. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη για το γεγονός πως μεταξύ των προσκεκλημένων του Ιδρύματος ήταν κι η βραβευμένη με βραβείο Μπότση δημοσιογράφος από την “Καθημερινή” Σπυριδούλα Σπανέα, η οποία είναι μεταπτυχιακή μας φοιτήτρια. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΤ και διδάσκων του Πανεπιστημίου Πατρών Σωτήρης Τριανταφύλλου ο οποίος έχει τιμηθεί από το Ίδρυμα Μπότση και διδάσκει στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους καθηγητές και συνεργάτες του προγράμματος. Πάμε δυνατά!»

Σύνθετο πρόγραμμα
για σύγχρονες ανάγκες
Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών περιλαμβάνει µια ολιστική και διεπιστηµονική προσέγγιση των πεδίων που συνδέονται µε την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στον Αθλητισμό. Ειδικότερα, έρχεται να καλύψει σύγχρονες ανάγκες εξειδίκευσης στους τομείς της Επικοινωνίας, της Δημοσιογραφίας και του Φωτορεπορτάζ στον Αθλητισμό μέσα από γνωστικά πεδία όπως: τεχνικές σύνταξης και διαχείρισης αθλητικού περιεχομένου για έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σύγχρονες μορφές αθλητικής δημοσιογραφίας κι επικοινωνίας (πολυμεσική, δημοσιογραφία δεδομένων, ρομποτική δημοσιογραφία, δημοσιογραφία πολιτών, Social media κα.), φωτορεπορτάζ, ψηφιακές πλατφόρμες για τις αθλητικές μεταδόσεις, δημοσιογραφική κάλυψη των μεγάλων events και σύγχρονα στοιχηματικά media. Εκτός των μαθημάτων κορμού, στους φοιτητές προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής  μαθημάτων από τις θεματικές περιοχές του Δικαίου, της Οικονομίας, της Οργάνωσης, της Διοίκησης και της Ηθικής στον Αθλητισμό.

50 θέσεις για τη νέα
ακαδημαϊκή χρονιά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 έχουν προκηρυχθεί 50 θέσεις φοιτητών. Δείτε την πρόσκληση εδώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti