Θ. Καρλαύτης: «Χρειάζονται λίγες μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση»

Γεμάτοι με σκουπίδια οι κάδοι - Σχεδιασμός ΣΜΑ στη Σκούρα

Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2022 14:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θ. Καρλαύτης: «Χρειάζονται λίγες μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση»

Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών έχουν πλημμυρίσει την πόλη της Σπάρτης τις τελευταίες μέρες, παρόλο που «έπεσαν» οι σχετικές υπογραφές προκειμένου τα απορρίμματα να μεταφέρονται στο νόμιμο αδειοδοτημένο εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά Ηλείας.

Ωστόσο τα απορριμματοφόρα του δήμου, δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την κατάσταση.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θανάσης Καρλαύτης «καθώς τα απορριμματοφόρα δεν μπορούσαν να εναποθέσουν πλέον απορρίμματα στον ΧΑΔΑ Αφυσσού, υπήρξε συσσώρευση των σκουπιδιών στους κάδους απορριμμάτων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Ηλεία, να παραλαμβάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις ποσότητες που απαιτούνται για να φεύγουν σε καθημερινή βάση τα φορτηγά. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών, καθώς απαιτούνται λίγες μέρες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η αποκομιδή να κυλάει σε ομαλούς ρυθμούς».

Πέραν αυτών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος ερευνά διαφορετικό χώρο για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) , προκειμένου να απομακρυνθεί από το χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Σπάρτης. Όπως μαθαίνουμε, οι αρμόδιοι έχουν εντοπίσει κατάλληλο χώρο στην Τοπική Κοινότητα Σκούρας και ελέγχουν όλες τις παραμέτρους προκειμένου να δημιουργηθεί ΣΜΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti