Στο ΧΑΔΑ Αφυσσού τα σκουπίδια της Σπάρτης

Μηνύσεις στη Δημοτική Αρχή

Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2021 17:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο ΧΑΔΑ Αφυσσού τα σκουπίδια της Σπάρτης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε το βράδυ της Τρίτης 7/12 το Δήμο Σπάρτης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, των εδαφών και του υδροφόρου ορίζοντα από εστίες επικίνδυνης ρύπανσης, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο. Η έκτακτη κατάσταση ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου (ήτοι 7/12) μέχρι και την 7η Ιανουαρίου 2022.

Η παραπάνω απόφαση «έλυσε» τα χέρια της Δημοτικής Αρχής και δόθηκε εντολή προκειμένου τα απορριμματοφόρα οχήματα να αδειάσουν τους γεμάτους κάδους τους στο ΧΑΔΑ Αφυσσού και να ξεκινήσουν εκ νέου τον καθαρισμό του Δήμου.

Συνοδευόμενα από περιπολικά, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θανάση Καρλαύτη, τον ειδικό σύμβουλο Ιωάννη Ράλλη και τη νομική σύμβουλο Ολυμπία Μαγγιώρου, τα απορριμματοφόρα έφθασαν στην είσοδο του ΧΑΔΑ Αφυσσού. Εκεί τους περίμεναν κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αφυσσού και Χρυσσάφων, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπαρτιατών» Χρήστος Πλειώτας.

Παρά τις αντιρρήσεις των προέδρων και του δημοτικού συμβούλου και με την σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, τα απορριμματοφόρα εισήλθαν στο χώρο του ΧΑΔΑ και απόθεσαν τα σκουπίδια. 

Ακολούθως, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πλειώτας και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αφυσσού Μανώλης Φριτζίλας μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, όπου κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές κατά του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Θανάση Καρλαύτη. Όπως υποστηρίζει ο κ. Πλειώτας, «στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα επιτραπεί απόθεση απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ Αφυσσού.  Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Δήμος Σπάρτης δεν επιτρέπει στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να εναποθέτει τα απορρίμματα της πόλης στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.

Αντίθετα αποτρέπονται οι παράνομες αποθέσεις αποβλήτων διότι προκαλούν ανεπανόρθωτη μόλυνση στο περιβάλλον από οποιαδήποτε επικίνδυνη ρύπανση τόσο στο έδαφος όσο και στον υδροφόρο ορίζοντα. Μονόδρομος λοιπόν και επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των αποβλήτων τάχιστα σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους».

Το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει το Δήμο Σπάρτης παίρνει για ακόμα μια φορά το δρόμο της δικαιοσύνης.
 Ωστόσο, έως και την 7η Ιανουαρίου 2022, ο Δήμος Σπάρτης θα διατηρεί το δικαίωμα να διαθέτει τα απορρίμματα στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti