Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση για τον καρκίνο στη Σπάρτη

Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας συστάθηκε στη Λακωνία

Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2021 17:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση για τον καρκίνο στη Σπάρτη

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία είναι γνωστή ανά την Ελλάδα για το σημαντικότατο  κοινωφελές έργο που επιτελεί ήδη από το 1957, με περισσότερα από 90 παραρτήματα στις μεγάλες πόλεις και την περιφέρεια, στηρίζοντας την ύπαρξή της στο τρίπτυχο: Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, ορθή ενημέρωση.

Με στόχο οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας να αναπτυχθούν και να προσφερθούν προς όφελος και των κατοίκων της Λακωνίας, δραστήριοι εθελοντές προχώρησαν στη δημιουργία παραρτήματος της Εταιρείας στη Σπάρτη. Η πρωτοβουλία ανήκει σε άτομα που δραστηριοποιούνται στα κοινά και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα κατά του καρκίνου.

«Σκοπός μας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, με την στήριξη των κινητών μαστογράφων και την συμμετοχή στα προγράμματα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού και όχι μόνο», σημειώνουν οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του παραρτήματος κι επικεφαλής του περιφερειακού τμήματος Σπάρτης του Ερυθρού Σταυρού, κ. Ποτούλα Ορφανού, «οι προτεραιότητες είναι αποτελεσματικές πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης με διοργανώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις καθώς και δράσεις επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, κυρίως για τον συνάνθρωπο που πάσχει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς ακόμη και πολιτιστικούς φορείς». Ο δε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός, «περιλαμβάνει αντικαπνιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για τη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της σωματικής άσκησης, τις εξορμήσεις στα σχολεία της περιοχής μας, με στόχο την ενημέρωση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών».   

Όπως επισημαίνει η κ. Ορφανού, «η φιλοσοφία των εθελοντών μας περιγράφεται με τρεις  λέξεις: ενημέρωση – καταπολέμηση – συμπαράσταση».

Το ΔΣ αποτελούν οι:
Ποτούλα Ορφανού – πρόεδρος
Παναγιώτης Γεωργανές – αντιπρόεδρος
Δήμητρα Λαδά – γραμματέας
Μαρία Γερουλάκου – ταμίας
Παναγιώτης Παπαδόπουλος – μέλος
Παναγιώτης Μπασουράκος – μέλος
Ελένη Τσιρακίδου – μέλος

Τα γραφεία του παραρτήματος Σπάρτης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στεγάζονται επί της οδού Βρασίδου 133.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6936520521, 6945707416
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti