Μάνη: Ψαράς διασώθηκε από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Πάλευε με τα ορμητικά κύματα πάνω από μια ώρα (VIDEO)

Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 10:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μάνη: Ψαράς διασώθηκε από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Ένας 55χρονος ψαράς, ο οποίος ψάρευε το πρωί της Κυριακής 28/11 στην περιοχή της Καφιόνας στην ανατολική Μάνη, παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα στην προσπάθειά του να ανασύρει το ψάρι που είχε βρεθεί στα δίχτυα του και βρέθηκε στη θάλασσα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας το οποίο απογειώθηκε από την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα. 

Το ελικόπτερο τύπου Super Puma βρήκε τον ψαρά, ο οποίος πάλευε με τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καφιόνας, κατέβασε ειδικό καλάθι διάσωσης και κατάφερε να τον περισυλλέξει.
Από εκεί μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παθολογική κλινική.

Ο άνδρας μαζί με δυο φίλους του είχαν πάει για ψάρεμα στην περιοχή Καφιώνα Μάνης. Ψάρευαν από τα βράχια, όταν ξαφνικά ο 55χρονος βρέθηκε στη θάλασσα. «Τσίμπησε μεγάλο ψάρι και τον τράβηξε απότομα μέσα. Είχε πέσει στη θάλασσα, τον είχαν παρασύρει τα κύματα, είχε μειωμένες δυνάμεις και δεν μπορούσε να προσεγγίσει τις ακτές», υπογράμμισε ένας από τους διασώστες.

Φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti