Το τουριστικό προϊόν του Δ. Σπάρτης προβλήθηκε στη «Philoxenia» (ΦΩΤΟ)

Tzakas

Σειρά επαφών για τους εκπροσώπους της περιοχής

Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2021 12:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το τουριστικό προϊόν του Δ. Σπάρτης προβλήθηκε στη «Philoxenia» (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Σπάρτης έδωσε το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2021», που είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας και αποτελεί σημείο συνάντησης του τουριστικού τομέα. Η έκθεση διεξήχθη από 12 έως και 14 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση, παρ’ όλη τη δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, παρευρέθηκαν πολλοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, περιφέρειες, δήμοι, αλλά κι ένας μεγάλος αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ κατά τη διάρκειά της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις και δράσεις.

O Δ. Σπάρτης, συμμετείχε και φέτος ως συνεκθέτης, εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης Γεωργία Αναστασοπούλου-Ζαχαράκη και την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Έλενα Δημητρακοπούλου.

Οι εκπρόσωποι της Σπάρτης είχαν χρήσιμες επαφές με ταξιδιωτικούς οργανισμούς, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την προώθηση του Δ. Σπάρτης στην αγορά της βόρειας Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η κ. Ζαχαράκη έδωσε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά μέσα της Ελλάδας και της Ρωσίας και είχε συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες από διάφορες χώρες (Ρωσία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρουμανία κ.α.), τους οποίους προσκάλεσε  στη Σπάρτη για τη διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας.

Το stand της Σπάρτης επισκέφθηκαν ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας. Η κ. Ζαχαράκη συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού την πρόταση του δημάρχου Σπάρτης Π. Δούκα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Σπάρτης και του ICC WOMEN HELLAS, για ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική απάντηση. Μαζί με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα γίνει και παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ για τον τουρισμό του Δ. Σπάρτης. Η αντιδήμαρχος συναντήθηκε, επίσης, με την επίτιμη πρόξενο της Ιορδανίας, Δέσποινα Μαντά, η οποία εξέφρασε την αγάπη του λαού της Ιορδανίας για τη Σπάρτη και την ιστορία της και πρότεινε την αδελφοποίηση της Σπάρτης με μια πόλη της αραβικής χώρας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti