Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη η Λακωνία

25 νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Σπάρτης που αγγίζει πληρότητα στις κλίνες Covid

Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2021 14:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη η Λακωνία

Νέα επιδημιολογική επιβάρυνση καταγράφει ο νομός Λακωνίας, καθώς άλλαξε επίπεδο κινδύνου στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού και από το πορτοκαλί (επίπεδο 3) πέρασε στο κόκκινο (επίπεδο 4), μαζί με Κορινθία, Θεσπρωτία, Ρέθυμνο και Άρτα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και ημερομηνία αναφοράς 16/11, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στη Λακωνία ανήλθε σε 0,98% και ο 7ημερος μέσος αριθμός κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους υπολογίστηκε σε 53.4. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) ανέρχεται σε 53.73%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί προσδιορίζονται σε ποσοστό 51.60%.

Εξάλλου, μέχρι και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στις πτέρυγες Covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου νοσηλεύονταν συνολικά 206 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα: στο Νοσοκομείο Άργους 18 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 12, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 41, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 44 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 25 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 66 (τα 6 στη ΜΕΘ). Ο αριθμός των νοσηλειών στη μονάδα της Σπάρτης θεωρείται ιδιαίτερα αυξημένος, οδηγώντας τη δυναμικότητα των κλινών για νοσηλεία Covid-19 στα όρια της.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti