Στ. Αραχωβίτης για μετάκληση εργατών γης: «Η αδιαφορία της κυβέρνησης αφήνει χωρίς εργατικά χέρια την παραγωγή»

Τρίτη, 09 Νοέμβριος 2021 13:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης για μετάκληση εργατών γης: «Η αδιαφορία της κυβέρνησης αφήνει χωρίς εργατικά χέρια την παραγωγή»

«Έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο ελαιοσυλλογής αλλά και της συλλογής εσπεριδοειδών και μολονότι οι ανάγκες σε εργατικά χέρια, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας μας, τα νησιά και τα παράλια, είναι ιδιαίτερα αυξημένες, εργάτες γης δεν υπάρχουν για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση», δηλώνει ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, προσθέτοντας: «Προσπαθούμε να κατανοήσουμε την τακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και πάλι παραμένει ακατανόητος ο προσδιορισμός καταληκτικής ημερομηνίας μετάκλησης εργατών γης (30/9) χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την μετέπειτα περίοδο, γεγονός που είχε επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού Νόμου».

Για το λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του Στ. Αραχωβίτη και τη συνυπογραφή 44 ακόμη βουλευτών του κόμματος κατατέθηκε σχετική ερώτηση, «ζητώντας άμεσες απαντήσεις για το αν και πότε θα υπάρξει επιτάχυνση στη διαδικασία μετάκλησης των εργατών γης, στην πιο κρίσιμη μάλιστα περίοδο για τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων. Η επιστροφή στην πρότερη διαδικασία είναι χρονοβόρα και πλέον επιφέρει τεράστια αναστάτωση και αβεβαιότητα στον αγροτικό και παραγωγικό κόσμο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο Στ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει: «Είναι βέβαιο ότι αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, η έλλειψη εργατών γης θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και στην τελική μείωση της παραγωγής, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος καρπόπτωσης ενός μέρους της. Πέραν αυτού, υπάρχει και ο κίνδυνος η όψιμη συλλογή να επιφέρει υποβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti