Εξετάσεις για το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξενούνται στη Βαμβακού

Tzakas

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 10:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξετάσεις για το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξενούνται στη Βαμβακού

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το σύγχρονο κέντρο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths) που λειτουργεί στο χωριό της Βαμβακούς από τη «Vamvakou Revival» φιλοξενεί, για δεύτερη συνεχή φορά, τις εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι δύο οργανισμοί που το έργο τους υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συμπράττουν για ακόμη μια φορά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς»,  προσφέροντας σε παιδιά της Πελοποννήσου, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της γνώσης και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα, οι μαθητές που θα λάβουν μέρος σε αυτές αλλά και οι επισκέπτες της Βαμβακούς, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα επιστημονικό εργαστήριο του «CTY Greece» στο V.Lab. Θα εκτελέσουν πειράματα και θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές, θα παρατηρήσουν, θα κάνουν υποθέσεις και θα καταλήξουν σε επιστημονικά συμπεράσματα για αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. «Γνωρίστε τη μαγεία της επιστήμης και τον κόσμο του Science Club», αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές.

Εξετάσεις για τα εξωσχολικά προγράμματα
Το «CTY Greece» του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρει και φέτος εξωσχολικά, καινοτόμα και διαδραστικά προ-γράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του κέντρου είναι online σύγχρονης διδασκαλίας, online ασύγχρονης διδασκαλίας, σαββατοκύριακου και θερινά.

Με την υποστήριξη των χορηγών του κέντρου προσφέρεται σημαντικός αριθμός υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα. Συγκεκριμένα, φέτος το κέντρο θα προσφέρει περισσότερες από 120 νέες υποτροφίες στους επιτυχόντες των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Από την έναρξη του προγράμματος το 2013 μέχρι σήμερα, περισσότερα από 6.000 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και προγράμματα του «CTY Greece», με το 52%  να έχει λάβει υποτροφία. 

Για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματα του «CTY Greece» πρέπει να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το «Center for Talented Youth» του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY). Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές από β’ δημοτικού έως και γ’ γυμνασίου. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και την εγγραφή σε αυτές, καθώς και δείγματα των τεστ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο www.cty-greece.gr/exams.

Εξωσχολικά προγράμματα
Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού. Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως: Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει. Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως: Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ αρκετά μαθήματα, όπως το μάθημα της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, δίνοντας μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση. Ενδεικτικά ορισμένα από τα νέα μαθήματα που προσφέρει το CTY Greece είναι: Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η Επιστήμη του Καιρού, Η Ακαδημία Υπερηρώων, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.   

Για απορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του «CTY Greece»: Τηλέφωνα 2310 332625 και  2310 398253, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..