Αγώνας για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Μάνης (ΦΩΤΟ)

Tzakas

Οι διεκδικήσεις σε κινητοποίηση στο Γύθειο

Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 14:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγώνας για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Μάνης (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πυρόπληκτους από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Μάνη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, την Παρασκευή 22/10 στην πλατεία Δημαρχείου του Γυθείου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Βρουλίτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Σπάρτης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη. Όλοι υπογράμμισαν την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα, ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με όλες τις Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Επίσης, την Τρίτη 26/10 το πρωί επρόκειτο να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας διεκδικεί:
• Αποζημίωση και αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να χορηγηθούν, με ευθύνη του κράτους, όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους, για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης.
•  Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
• Άμεσα να προχωρήσουν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείνασες δασικές εκτάσεις.
• Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές, τράπεζες. Απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για όλους τους πυρόπληκτους για όσα χρόνια διαρκέσει η αποκατάσταση των ζημιών.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών