Σύλλογος Γυναικών Μάνης: «Προσβολή για τις Μανιάτισσες η Γη της Ελιάς»

Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 09:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύλλογος Γυναικών Μάνης: «Προσβολή για τις Μανιάτισσες η Γη της Ελιάς»

Με επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποίησαν στα ΜΜΕ ο Σύλλογος Γυναικών Μάνης, εκφράζει την αντίθεσή του για τον τρόπο που παρουσιάζεται η ζωή των Μανιατών στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά «Η Γη της Ελιάς».

Ειδικότερα η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής: 

«Κατόπιν διαμαρτυριών από τηλεθεατές και μέλη του Συλλόγου μας που παρακολούθησαν το σίριαλ «Η γη της ελιάς», αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.
Το σίριαλ, του οποίου μόνο κάποια γυρίσματα γίνονται στην Αρεόπολη- Οίτυλο- Λιμένι- Καρδαμύλη και όλο βασικά στη Κύπρο, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή, αλλά το μόνο που αποτελεί είναι προσβολή για τους μανιάτες και κυρίως για τις μανιάτισσες.
Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης. Χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δεν αντιπροσωπεύει τη ντοπιολαλιά και χαρακτηριστικές μανιάτικες λέξεις. Οι φόνοι, οι υποτιθέμενες βεντέτες,  ανόητες απαγωγές, και κατάρες που ούτε παλαιότερα και κυρίως τώρα ούτε καν υπάρχουν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που τον παρουσιάζουν σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους. Ακόμα και οι βεντέτες που υπήρχαν σε παλαιότερους χρόνους ήταν τελείως διαφορετικές καταστάσεις.
Η πρώην Υπουργός πολιτισμού, η  Μανιάτισσα συμμετέχουσα ηθοποιός, η ηθοποιός κάποτε «το κορίτσι της Μάνης» τι γνώμη έχουν για όλα αυτά;
Μπορεί να δείχνουν κάποια από τα ωραία μέρη της Μάνης, αλλά συγχρόνως αποτελεί ντροπή και προσβολή για τους  υπερήφανους  Μανιάτισσες- Μανιάτες.
ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ & ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΩΝ».

Την επιστολή υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης κ. Αθηνά Ξανθάκη, η αντιπρόεδρος κ. Σοφία Καπετανάκη, η γραμματέας κ. Σταυρούλα Κατούντα καθώς και μέλη του Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti