Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Σπάρτης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Σπάρτης

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. 

Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-

Συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στην πόλη της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί:
-Γενικός και τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
-Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

-Ώρα 11:15: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
Ώρα 7:30 : Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών
Ώρα 8:00 : Έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
Ώρα 10:25: Τέλος προσέλευσης επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό
Ώρα 10:30: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αναστάσιο Παπαγιαννάκο.
Ώρα 11:15 : Μετάβαση επισήμων και αντιπροσωπειών Σχολείων και Σωματείων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών
Ώρα 11:30: επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του Λεωνίδα
Ώρα 11:45: Έναρξη παρέλασης των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, διάρκειας 40-60 λεπτών.

H χρονική διάρκεια θα τηρηθεί αυστηρά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti