Σεμινάριο για τη δημιουργία eshop

Tzakas

από το Sparti TechLab της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης

Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 11:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεμινάριο για τη δημιουργία eshop

Εργαστηριακό σεμινάριο για τη δημιουργία eshop με τίτλο, «Ecommerce - Women Empowerment», διοργανώνει το τμήμα Sparti TechLab, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης. «Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε γυναίκες, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τεχνολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης eshop, ανοικτού κώδικα, και, πιο συγκεκριμένα, του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου Wordpress & Woocommerce.»

Πρόγραμμα
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 τρίωρα εργαστήρια, τα οποία θα υλοποιηθούν με υβριδική μορφή, δηλαδή από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου 2021.

Εγγραφή
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο σεμινάριο και η επιλογή τους θα γίνει ύστερα από αξιολόγηση των εγγραφών. Κατά τη διαδικασία της εγγραφής οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να περιγράψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σχετικά με την ανάπτυξη του eshop, όπου θα είναι βαρύνουσας σημασίας κριτήριο για την επιλογή τους.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι, μέσα από την πρακτική διαδικασία, να δοθεί στις συμμετέχουσες η δυνατότητα να γνωρίσουν τη διαδικασία ανάπτυξης ενός ιστότοπου eshop και με το πέρας των εργαστηρίων να έχουν δημιουργήσει το δικό τους διαδικτυακό κατάστημα.

Βεβαίωση παρακολούθησης
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου όπου απαιτείται η παρουσία των συμμετεχουσών με δικαίωμα απουσίας μέχρι 2 φορές!
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το εργαστήριο προσανατολίζεται στην ανάπτυξη και διαχείριση ενός διαδικτυακού καταστήματος και όχι σε γνώσεις παραμετροποίησης απομακρυσμένων webserver, database server κ.α., που χρήζουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Διάρθρωση εργαστηρίων:
-Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με τη χρήση CMS Wordpress.
-Εισαγωγή στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με τη χρήση plugin WooCommerce.
-Ανάλυση μελέτης περιπτώσεων. Δημιουργία διαδικτυακών καταστημάτων.
-Εισαγωγή στην παραμετροποίηση διαδικτυακών καταστημάτων.
-Παραμετροποίηση διαδικτυακών καταστημάτων ημέρα 1η - μελέτη περίπτωσης.
-Παραμετροποίηση διαδικτυακών καταστημάτων ημέρα 2η - μελέτη περίπτωσης.
-10 σημαντικά plugin για τη διαχείριση eshop.
-Παρουσίαση και αξιολόγηση μελέτης περιπτώσεων.
-Υπεύθυνος υλοποίησης: Σαγιάννης Δημήτριος, TΕ Πληροφορικός, μόνιμος υπάλληλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης

Οι θέσεις συμμετοχής στο ως άνω εργαστήριο είναι 15 στο σύνολο και μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/stlwomen21

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στο τηλέφωνο 2731026853 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών