Ο «Χρη» δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας…

Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2021 14:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Χρη» δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας…

Για άλλες, ουράνιες, πολιτείες «ταξίδεψε» ο γνωστός «Χρη» του Βασσαρά και της Σπάρτης. Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 18/10, ο κατά κόσμον Χρήστος Μπούκας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, σκορπώντας συγκίνηση και θλίψη στους οικείους του και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 19/10 στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Βασσαρά και ακολούθησε ταφή στο κοιμητήριο του χωριού.

Οικείο κι αγαπητό πρόσωπο, όσο και ιδιαίτερη και ανήσυχη φιγούρα μιας άλλης εποχής, ο «Χρη» έκανε αισθητή την παρουσία του εδώ και χρόνια στην πόλη που είχε επιλέξει να ζει, φεύγοντας από το χωριό του, τον Βασσαρά. Χαρακτήρας καλοσυνάτος, μα συνάμα κι εκκεντρικός, είχε ακολουθήσει εδώ και χρόνια έναν μοναχικό τρόπο ζωής, απαρνούμενος συχνά τη «συμβατική» καθημερινότητα. Περνούσε πολλές νύχτες σε εξωτερικό χώρο, βρίσκοντας καταφύγιο και ανάπαυση σε παγκάκια, εισόδους κτιρίων κ.α. Άνθρωποι που ενδιαφέρονταν για εκείνον, του προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη, ενώ η τοπική Εκκλησία συνέδραμε κατά διαστήματα, παρέχοντας στέγη και σίτιση, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Τα τελευταία χρόνια, διέμενε σε οικία που είχε παραχωρήσει η Εκκλησία στη Σπάρτη.

Πριν από καιρό, προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αλλά κατάφερε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη νόσο. Ωστόσο, οι κακουχίες, η ηλικία και τα προβλήματα υγείας είχαν εξασθενήσει τον οργανισμό του που δεν άντεξε να «βγάλει» έναν ακόμα χειμώνα. Κάποιοι ισχυρίζονται πως η τοπική κοινωνία μπορούσε να σταθεί περαιτέρω στο πλευρό του, για να του προσφέρει μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο Χρήστος πήγε να συναντήσει τα αδέλφια του, τον «Γιω» και τον «Λια» στη «γειτονιά των αγγέλων». Καλό κατευόδιο «Χρη»…