Νέα εποχή για τη Σπάρτη σηματοδοτεί το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (VIDEO)

Οι δηλώσεις εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης για την υλοποίηση του έργου

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 17:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα εποχή για τη Σπάρτη σηματοδοτεί το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (VIDEO)

Για την πολύπλευρη σημασία και την αναγκαιότητα επιτέλεσης του μεγάλου έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Σπάρτης, της ανάπλασης που θα αναμορφώσει ριζικά το κέντρο της πόλης σε ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές, τοποθετήθηκαν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης και του Εμπορικού Συλλόγου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Στο σημείο, όπου την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες επί της οδού Αγίου Νίκωνος πλησίον του ΙΝ του πολιούχου της πόλης, στην κάμερα μίλησαν ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης Δ. Σπάρτης κ. Γεωργία Δεδεδήμου, ο ανάδοχος εργολάβος του έργου κ. Χαράλαμπος Κραμποβίτης και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης επί τεχνικών θεμάτων κ. Ιωάννης Ράλλης. Παρόντες ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Διαχείρισης Κοιμητηρίων, Λαϊκών & Υπαίθριων Αγορών Χρήστος Κανακάκος, καθώς και ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος και Ιωάννης Καρβουνιάρης, αντίστοιχα.

Όλοι συμφώνησαν πως η παρέμβαση, που θα αναπτυχθεί τμηματικά το επόμενο χρονικό διάστημα, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και στη μακροχρόνια βελτίωση της αισθητικής του κεντρικού πολεοδομικού ιστού της πόλης, αναζωογονώντας ένα εκτεταμένο τμήμα που παραμένει επί σειρά ετών αμετάβλητο ως προς τις προσταγές της νέας εποχής. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Παρακολουθήστε το video με τις δηλώσεις των κκ Δούκα, Φλώρου, Δεδεδήμου, Κραμποβίτη και Ράλλη

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό εργοτάξιο αναπτύχθηκε στο τμήμα της Αγ. Νίκωνος μεταξύ Λυκούργου και Βρασίδου, όπου τα μηχανήματα ξεκίνησαν εκσκαφή του οδοστρώματος υπό την επίβλεψη των αρμοδίων μηχανικών. Η πρώτη περίοδος του έργου περιλαμβάνει: αναβάθμιση και την ανάπλαση των οδών ήπιας κυκλοφορίας Αγίου Νίκωνος, Βρασίδου, Γκορτσολόγου, Αγησιλάου, τον φωτισμό του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στις οδούς Αγίου Νίκωνος, Βρασίδου, Γκορτσολόγου, Αγησιλάου.

20211012 114436

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών