Όχι παιδιά, δεν θα ανοίξουν Zara στη Σπάρτη!

Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2021 17:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όχι παιδιά, δεν θα ανοίξουν Zara στη Σπάρτη!

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει στην πόλη της Σπάρτης το έργο της «Ανάπλασης των Χώρων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» ή αλλιώς του «Open Mall» όπως αποκαλείται για συντομία.

Το γεγονός αποτέλεσε είδηση, αφού, μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, τα μηχανήματα εγκαταστάθηκαν και έδωσαν την έναρξη των εργασιών στην οδό Αγίου Νίκωνος. Κι ενώ πρόκειται για ένα έργο το όποιο έχει προαναγγελθεί και συζητείται τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, η είδηση έχασε το νόημά της εξαιτίας των σχολίων που δέχτηκε από τους χρήστες του διαδικτύου…

Αυτό, γιατί δεν ήταν λίγοι οι αναγνώστες εκείνοι που εστίασαν αποκλειστικά στη λέξη «mall» του έργου και θεώρησαν πως στη Σπάρτη θα δημιουργηθεί εμπορικό πολυκατάστημα, το οποίο μάλιστα θα φιλοξενεί γνωστές αλυσίδες ένδυσης! Άλλοι επέκριναν τη «δημιουργία ενός νέου mall εις βάρος των τοπικών επιχειρήσεων» και άλλοι ζητούσαν το άνοιγμα των αγαπημένων τους εταιρειών ρούχων. Αποτέλεσμα; Η συζήτηση βγήκε εκτός θέματος και εμείς μείναμε έκπληκτοι να αναρωτιόμαστε που «χάθηκε η μπάλα».

Είναι, πράγματι, ένα φαινόμενο των καιρών οι χρήστες του διαδικτύου να μην επεξεργάζονται τα δεδομένα που περνούν μπροστά από τα μάτια τους, εξαιτίας του καταιγισμού πληροφοριών που δέχονται. Παραμένει, ωστόσο, εντυπωσιακό το πόσο αβίαστα ο χρήστης επιλέγει να αφήσει το -επικριτικό συνήθως- σχόλιό του έναντι του να διαβάσει το άρθρο που περιέχει όλες τις πληροφορίες.

Έτσι, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε για ακόμα μια φορά, πως το έργο αφορά στην ανάπλαση των δρόμων, των πεζοδρομίων και του περιβάλλοντα χώρου στις οδούς της Σπάρτης όπου στεγάζονται οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει ακόμα την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, καθώς και «έξυπνες» λύσεις για το περιβάλλον και τους πεζούς. Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει να βελτιώσει γενικότερα την ατμόσφαιρα στην πόλη και να δώσει κίνητρα τόσο στους καταναλωτές όσο και στους καταστηματάρχες.

Οπότε, όχι παιδιά, δεν θα ανοίξουν Ζara ούτε McDonald's στην πόλη!