Αραχωβίτης για τα ολιγομελή τμήματα στα λύκεια της Λακωνίας

«Απαράδεκτη κατάσταση ομηρίας των παιδιών και των γονέων τους»

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2021 17:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης για τα ολιγομελή τμήματα στα λύκεια της Λακωνίας

Στο θέμα της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα λύκεια του νομού Λακωνίας αναφέρεται, μέσω γραπτής δήλωσής του, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Έχουν περάσει ήδη 10 ημέρες από την έναρξη του σχολικού έτους και ακόμα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποφασίσει αν και ποια ολιγομελή τμήματα θα κλείσει και ποια θα λειτουργήσει.

Η απαράδεκτη κατάσταση ομηρίας των παιδιών και των γονέων τους, που δεν ξέρουν ακόμα σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν την πιο κρίσιμη χρονιά της Γ' Λυκείου, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους να πάρουν τις αποφάσεις τους, προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να μην κρύβονται πίσω από την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους. Οι αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των τμημάτων όφειλαν να έχουν ληφθεί έγκαιρα, ήδη από τον Αύγουστο, ώστε όλοι να έχουν προετοιμαστεί για την ομαλή και ήρεμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα μεγάλα ζητούμενα βέβαια, είναι η επαρκής στελέχωση με έμψυχο δυναμικό των τμημάτων που θα λειτουργήσουν αλλά και η υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών στις αίθουσες. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει άμεσα τις αποφάσεις», καταλήγει ο Λάκωνας βουλευτής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών