«Επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι ποινές για τη λαθροθηρία»

Παρέμβαση του προέδρου του Κυνηγετικού Μολάων

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2021 13:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι ποινές για τη λαθροθηρία»

Την τροποποίηση κι αυστηροποίηση των ποινών για το αδίκημα της λαθροθηρίας αξιώνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων κ. Νικόλαος Μέμιτσας, τονίζοντας πως έτσι «θα παταχτεί η ανελέητη συμπεριφορά των λαθροθήρων, που αποψιλώνουν την πανίδα και εν συνεχεία, παρανόμως πωλούν τα θηρευμένα θηράματα».

Συγκεκριμένα, σε κείμενό του τονίζει τα εξής: «Σε καθημερινή βάση οι Ομοσπονδίες ανακοινώνουν συλλήψεις λαθροθήρων, επί τω πλείστον για νυχτερινή λαθροθηρία .

Ιδιαιτέρως στην Κρήτη οι συντονισμένες ενέργειες των θηροφυλάκων, επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στις συλλήψεις παράνομης θήρας κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι θηροφύλακες πολλές φορές, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, έρχονται αντιμέτωποι με τους λαθροθήρες.

Είναι αδιανόητο το γεγονός, ότι στην χώρα μας η κακοποίηση ενός ζώου διώκεται ποινικά ως κακούργημα, ενώ η λαθροθηρία και δη η νυχτερινή λαθροθηρία διώκεται ως πλημμέλημα.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αμυράς να προβεί σε αλλαγή του πλαισίου του Νόμου σχετικά με τις ποινές για παράνομη θήρα.

Μόνο με την αυστηριοποίηση των ποινών θα παταχτεί η ανελέητη συμπεριφορά των λαθροθήρων, που αποψιλώνουν την πανίδα και εν συνεχεία, παρανόμως πωλούν τα θηρευμένα θηράματα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών