Καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων στην Αν. Μάνη

Με μέριμνα της ΠΕ Λακωνίας

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2021 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων στην Αν. Μάνη

Συνεχίστηκαν και την εβδομάδα που πέρασε από την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Λακωνίας,  οι καθαρισμοί ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων, καθώς και στον καθαρισμό τεχνικών έργων και γεφυρών.

Ειδικότερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες:
• Καθαρισμού του χειμάρρου «Σκύρας», από οικισμό «Κότραφο» δια μέσου «Φράγκας» και «Λαγκάδας», συνολικού μήκους καθαρισμού 4 χλμ.
• Καθαρίστηκαν δύο τμήματα του χειμάρρου οικισμών «Καρβελά» και «Σκαμνακίου» τα οποία συμβάλλουν σε θέση τεχνικού της παλιάς Επ. Οδού  (διασταύρωση προς Καρβελά θέση οικισμού «Διρός») και στη νέα γέφυρα της παράκαμψης Πασσαβά, και ειδικότερα:
- Καθαρισμός χειμάρρου τμήματος «Καρβελά» - «Σκαμνακίου» προς «Διρό», μήκους καθαρισμού 1,6 χλμ.
- Καθαρισμός χειμάρρου τμήματος από τεχνικό διασταύρωσης «Καρβελά» - Νέα Γέφυρα Επ.Οδού Παράκαμψης Κάστρου Πασσαβά, μήκους καθαρισμού 1 χλμ. (Οικισμό «Διρό και Κάστρο Πασσαβά)
  Τις επόμενες μέρες ο προγραμματισμός προβλέπει τον καθαρισμό του ποταμού Σμήνου, στο κατάντη τμήμα της κοίτης στη θέση της γέφυρας της Επαρχιακής Οδού Γυθείου – Αρεόπολης, προς την εκβολή του.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών