Με εικόνες Ελλάδας τα Ολυμπιακά Μετάλλια

Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2021 18:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με εικόνες Ελλάδας τα Ολυμπιακά Μετάλλια

Στην Ολυμπιακή Αγορά, όπως ονομάστηκε η έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Νιχομπάσι του Τόκιο όπου εκτίθενται τα μετάλλια αλλά και τέχνη που αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ιστορία τους, βρίσκεται και ένα τεράστιο αντίγραφο του χρυσού μεταλλίου των Αγώνων, δημιούργημα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Έλενας Βότση.

Η κύρια όψη του χρυσού μεταλλίου που είναι ίδια σε κάθε διοργάνωση, είχε σχεδιαστεί από την Έλενα Βότση το 2003 μετά από διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για να αντικαταστήσει το σχέδιο του Τζουζέπε Κασσιόλι που υπήρχε στα μετάλλια των Αγώνων από το 1928 και έδειχνε τη Θεά Νίκη μπροστά στο Κολοσσαίο.

Ο επανασχεδιασμός, που έγινε για να υπάρχει σύνδεση των μεταλλίων με την ελληνική καταγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ανέδειξε το υπέροχο σχέδιο της Βότση που δείχνει τη Θεά Νίκη στο Καλλιμάρμαρο με φόντο τον Παρθενώνα.

Το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, σε όλες τις διοργανώσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και μετά, φέρει το σχέδιο της Έλενας Βότση στην κύρια όψη του, ενώ το σχέδιο θα κοσμεί τα μετάλλια και των μελλοντικών Ολυμπιακών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti