Επισκέψιμα και πάλι τα Σπήλαια Διρού στη Μάνη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που συντελέστηκαν το προηγούμενο διάστημα - Με υγειονομικά πρωτόκολλα η είσοδος στο αξιοθέατο

Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2021 18:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επισκέψιμα και πάλι τα Σπήλαια Διρού στη Μάνη

Τα Σπήλαια Διρού στην Αν. Μάνη υποδέχονται ξανά τους επισκέπτες, μετά τη προσωρινή διακοπή λειτουργίας τους στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης που υλοποιούνται από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού. Σημειώνεται πως το περίφημο αξιοθέατο της Μάνης παρέμεινε κλειστό επί περίπου δύο μήνες, καθώς είχε διακόψει τη λειτουργία του περί τα τέλη Μαΐου.

Για λόγους ασφαλείας οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν μόνο τη μικρή λιμναία διαδρομή και τη χερσαία διαδρομή, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Σπηλαίων από τις 9:00 πμ έως τις 5:00 μμ καθημερινά, ενώ αυστηρά θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την παραμονή των επισκεπτών εντός των Σπηλαίων.  

Επισημαίνεται ότι οι χώροι έχουν ήδη απολυμανθεί, οι βάρκες και τα σωσίβια θα απολυμαίνονται μετά από κάθε διαδρομή, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Τα Σπήλαια Διρού αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Στόχος της ΕΤΑΔ είναι «να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να καθιερώνει τα Σπήλαια, ως έναν σημαντικό προορισμό που θα συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της χώρας».

Είσοδος με πιστοποιητικό ή τεστ
Περισσότερες πληροφορίες για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων:
Οι επισκέπτες κατά την είσοδο τους θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα επίσκεψης, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα επίσκεψης ή τέλος πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Η ανωτέρω υποχρέωση περιλαμβάνει ανήλικους από 12 ετών και άνω.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti