Με τον δήμαρχο Μονεμβασίας συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού

Στο επίκεντρο τα έργα στην καστροπολιτεία

Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2021 14:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με τον δήμαρχο Μονεμβασίας συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού

Στη Λακωνία και ειδικότερα στον Δ. Μονεμβασίας βρίσκεται από την Πέμπτη 22/7 η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μονεμβασίας.  Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή 23/7, η πολιτική προϊσταμένη του ΥΠΠΟΑ παρευρέθηκε και στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Κάτω Πόλη Μονεμβασίας.

Με αφορμή την παρουσία της στον νομό η υπουργός επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το δημαρχείο στους Μολάους και συνομίλησε με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη για τα θέματα που αφορούν στον Δήμο και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην υπουργό έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα ανοιχτά θέματα της καστροπολιτείας:
• Μετατροπή της οικίας Γ. Ρίτσου σε μουσείο.
• Κατασκευή τελεφερίκ για την άνω πόλη.
• Φωτισμός του κάστρου.
• Μελέτη ανάπλασης της οδού πρόσβασης στο κάστρο,

Η Λ. Μενδώνη τοποθετήθηκε θετικά για τη συνέχιση των παραπάνω παρεμβάσεων, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε για το θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στη ΔΕ Βοιών, όπου υπάρχουν πολλά μνημεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού. Η υπουργός παρέλαβε τον τρισδιάστατο χάρτη που εκπόνησε ο Δ. Μονεμβασίας, όπου εμφανίζεται το πλήθος των ανεμογεννητριών και υποσχέθηκε ότι η υπηρεσία της θα πράξει τα δέοντα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti