Ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Λουκά

Σάββατο, 12 Ιούνιος 2021 10:11 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Λουκά

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη,  το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχ. Λεόντιος Βαρδάκης, αδελφός της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο επισημαίνοντας ότι κάθε πτυχή της ζωής του, όπως οι ασθένειες, ο έγγαμος βίος, η πολυτεκνία, η χηρεία, η ιερωσύνη, το υψηλό μορφωτικό του επίπεδο και οι ανελέητοι διωγμοί που υπέστη, αποτελούν απτές αποδείξεις ότι η αγιότητα μπορεί να κατακτηθεί και στις ημέρες μας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες και τα εμπόδια στη ζωή μας.

Και στις δύο λατρευτικές συνάξεις εκτέθηκε, για ευλογία και προσκύνηση, απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Μητροπολίτη Ευστάθιου κατόπιν προσφοράς του τότε Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Σαγματά και νυν Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland