Κάλεσμα του Δ. Ευρώτα σε ιδιοκτήτες για καθαρισμό οικοπέδων

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 15:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάλεσμα του Δ. Ευρώτα σε ιδιοκτήτες για καθαρισμό οικοπέδων

Σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους υποχρεούνται να προχωρήσουν ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, όπως γνωστοποιεί ο Δ. Ευρώτα. Ειδικότερα, οφείλουν να προβούν σε τακτικό καθαρισμό των χώρων αυτών (αποψίλωση και απομάκρυνση βλάστησης, απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς), προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων με τα παραπάνω, θα επιβάλλεται πρόστιμο 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και έως 500 ευρώ (άρθρο 19 του Κανονισμού καθαριότητας του Δήμου) και θα καταλογίζεται η σχετική δαπάνη που θα προκύψει σε περίπτωση καθαρισμού του οικοπέδου από τον Δήμο.

Επίσης, καλούνται οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων (οικόπεδα και αγροτεμάχια) να προβούν άμεσα στην κοπή κλαδιών δέντρων ή θάμνων που εξέχουν στο οδικό δίκτυο, γιατί παρεμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς, τις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου και γενικότερα για την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Σε αντίθετη περίπτωση, όσον αφορά το δημοτικό οδικό δίκτυο, ο Δ. Ευρώτα μπορεί να προβεί στην κοπή των κλαδιών που δημιουργούν πρόβλημα, επιβάλλοντας πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ. Για το αγροτικό οδικό δίκτυο, αρμόδια είναι τα κατά τόπους δασαρχεία.

Υπενθυμίζεται δε ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς έως και την 31η Οκτωβρίου, με τον Δ. Ευρώτα να απευθύνει παράκληση «για τη συνεργασία και τη συμμόρφωση όλων, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από την τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών στην περιοχή μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland