Νέα μείωση ιικού φορτίου άνω του 50% στη Σπάρτη

Τι έδειξε η τελευταία δειγματοληψία – Οι συγκρίσεις με το τελευταίο 15ημερο

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 13:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα μείωση ιικού φορτίου άνω του 50% στη Σπάρτη

Σημαντική μείωση του ιικού φορτίου του Covid-19 αποτυπώθηκε κατά την τελευταία δειγματοληψία που διενεργήθηκε στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Σπάρτης τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΣ, τα αποτελέσματα του ελέγχου για τις συγκεντρώσεις του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 κατέγραψαν 21.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Σε σχέση με την τελευταία μέτρηση (στις 4/5/2021), όπου είχαν ανιχνευθεί 52.000 αντίγραφα RNA/lt, παρατηρείται σαφής ελάττωση, σε ποσοστό που αγγίζει το 60% (59,6), γεγονός που  -πιθανώς- υποδηλώνει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην κοινότητα της Σπάρτης και των περιχώρων. Η σταδιακή και σταθερή αποκλιμάκωση της κατάστασης είναι μετρήσιμη το τελευταίο διάστημα, αν αναλογιστεί κάποιος πως στον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 27/4/2021 είχαν ανιχνευθεί 120.000 αντίγραφα RNA/lt, δηλαδή σε διάστημα σχεδόν 15 ημερών καταγράφεται μια υποχώρηση του φορτίου άνω του 80%.

Από τη ΔΕΥΑΣ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες για την παρακολούθηση της κατάστασης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland