Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή τους

Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 16:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι αιτήσεις μαθητών και μαθητριών της Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Λακωνίας για την εισαγωγή τους στην Α’ ταξη του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης. Η κατάθεση των αιτήσεων που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να προμηθευτούν την σχετική αίτηση από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, είτε από την ιστοσελίδα του σχολείου στο http://gym-mous-spart.lak.sch.gr

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι το μοναδικό στο είδος του σε όλη τη Λακωνία και ένα από τα 49 Μουσικά Σχολεία πανελλαδικά. Είναι Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί. Η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως σε όλα τα μουσικά σχολεία, στηρίζεται:
-στην αξιόπιστη παροχή Γενικής Παιδείας 30 ώρες την εβδομάδα, απόλυτα ισότιμης με τα Ημερήσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της Χώρας και
-στα μαθήματα μουσικής παιδείας 12 ώρες την εβδομάδα, όπου οι μαθητές μελετούν ισότιμα την παραδοσιακή μας μουσική και την Ευρωπαϊκή, τόσο θεωρητικά όσο και με την εκμάθηση αντίστοιχων μουσικών οργάνων. Τονίζεται εδώ ότι τα μουσικά σχολεία, στα 28 χρόνια λειτουργίας τους, έχουν αναδειχθεί σε κιβωτό της μουσικής μας παράδοσης και έχουν μπολιάσει με αυτή πολλούς αξιόλογους αποφοίτους τους, νέους δημιουργούς. Οι μαθητές διδάσκονται επίσης Ιστορία της Τέχνης και Θέατρο, στα πλαίσια της ευρύτερης Αισθητικής Αγωγής.

Η φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο ενός παιδιού που αγαπά τη μουσική, να μην ξεχνάμε ποτέ αυτή τη θεμελιακή προϋπόθεση δεν παρέχει μόνο ένα σημαντικό οικονομικό όφελος στην οικογένειά του, αλλά, κυρίως, είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για τη συναισθηματική του θωράκιση κατά του άγχους και της μοναξιάς, στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά μειωμένη έως μηδαμινή η παραβατικότητα στα σχολεία αυτά.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε ορχήστρες ή χορωδίες μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συνεργάζονται καλύτερα με τους διπλανούς τους, έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας.

Στους μαθητές μας, λόγω διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος 42 ωρών διδασκαλίας την εβδομάδα, προσφέρεται ημερησίως γεύμα, με έξοδα της Πολιτείας, καθώς και δωρεάν μεταφορά από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Από τον Ιανουάριο του 2017, το Σχολείο μας στεγάζεται σε ιδιόκτητο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο, στον Κλαδά , ένα κόσμημα για όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, με απαράμιλλη θέα, που κάνει την κάθε μας μέρα γιορτή μάθησης και δημιουργίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από τις 8:00 πμ έως τις 2:00 στο τηλέφωνο 2731089069 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..