«Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου»

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Γ. Αλικάκος στον «Λακωνικό Τύπο»

Παρασκευή, 07 Μάιος 2021 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου»

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα κι επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λακωνία με αφορμή την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, όπως αναφέρει στον «Λακωνικό Τύπο» ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Γεώργιος Αλικάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Αλικάκο, από την πρώτη εργάσιμη του μήνα (5η Μαΐου), «το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται με την πρόσληψη των Εποχικών Πυροσβεστών, οπότε και τίθεται σε πλήρη ανάπτυξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου 2021».

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στον νομό επισημαίνει πως «η διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίας και τα Κλιμάκιά της ενισχύονται με 84 εποχικούς πυροσβέστες, που μαζί με τους Αξιωματικούς και το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό, αλλά και τους Εθελοντές Πυροσβέστες, είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες αυτής της αντιπυρικής περιόδου».

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής διαχείρισης περιστατικών, ο κ. Αλικάκος απευθύνει έκκληση για επίδειξη υπεύθυνης στάσης από τον καθένα: «Στην προσπάθειά μας αυτή, είναι πάντα σημαντική η υποστήριξη και η συμμόρφωση κάθε πολίτη. Παρακαλούμε κάθε κάτοικο του νομού μας περιοχής καθώς και κάθε επισκέπτη, να δείξει την δέουσα προσοχή ώστε να αποφευχθούν τυχών πιθανότητες αμέλειας που μπορεί να προκαλέσουν έναρξη πυρκαγιάς», επισημαίνει.

Καθοριστικής σημασίας
ο άμεσος «συναγερμός»
«Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση πιθανής πυρκαγιάς στον συντομότερο χρόνο», όπως επισημαίνει ο Γ. Αλικάκος, οι πολίτες καλούνται –εφόσον διαπιστώσουν έναρξη οποιασδήποτε φωτιάς– να ενημερώσουν αμέσως:
• την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199
• για την περιοχή της νήσου Κύθηρα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κυθήρων στον αριθμό 2736 0 33199

Τι απαγορεύεται
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και ανεξάρτητα από τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, κάθε χρήση φλόγας καθώς και εργασίες που παράγουν θερμότητα ή σπινθήρες σε υπαίθριο χώρο από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland