«Υποχωρεί» σταθερά ο κορωνοϊός στα λύματα της Σπάρτης

Τι έδειξε η νέα δειγματοληψία στον βιολογικό καθαρισμό - Ο αριθμός νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 13:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Υποχωρεί» σταθερά ο κορωνοϊός στα λύματα της Σπάρτης

Πτωτική τάση καταγράφουν οι συγκεντρώσεις του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα της Σπάρτης. Κατά την τελευταία δειγματοληψία που διενεργήθηκε στον βιολογικό  καθαρισμό Σπάρτης, στις 4/5/2021, για την ανίχνευση του ιού Sars-Cov-2, τα δείγματα βρέθηκαν θετικά. Παρατηρείται, ωστόσο, σημαντική μείωση του ιικού φορτίου κατά 50%  περίπου (52.000 αντίγραφα ιικού RNA/lt έναντι 120.000 αντιγράφων στις 27/4/2021).

Για τα αποτελέσματα ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η ΔΕΥΑΣ θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες  παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης.

Εξάλλου, την Τετάρτη 5/5, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία, ενώ οι μολύνσεις των προηγούμενων ημερών στον νομό διαμορφώθηκαν ως εξής: την Τρίτη 4/5 καταγράφηκαν 9 κρούσματα, ενώ τη Δευτέρα 3/5 και την Κυριακή του Πάσχα υπήρξαν συνολικά 7 κρούσματα.

Τέλος, μέχρι και την Τετάρτη 5 Μαΐου, στις πτέρυγες Covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ), εκ των οποίων τα 17 στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland