Διάθεση self-tests μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείων

Τι αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας

Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 15:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάθεση self-tests μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείων

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self-tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης τους στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη μεταξύ των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας. Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λακωνίας εκπροσώπησε ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Νικόλαρος.

Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η διανομή, η κατανομή και η επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Όπως διευκρινίστηκε, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς. Όλα τα υπόλοιπα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» κι, επομένως, οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self-tests.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία «για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self-tests σε ώρες και μέρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοιχτά».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών