Νέος Πρόεδρος της ΠΕΜΑΕΚ ο Σταύρος Αργυρόπουλος

Ισχυρή εκπροσώπηση αποκτά ο κλάδος της μεταποίησης κρέατος

Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 11:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος Πρόεδρος της ΠΕΜΑΕΚ ο Σταύρος Αργυρόπουλος

Νέος Πρόεδρος της ΠΕΜΑΕΚ αναδείχθηκε μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο Λάκωνας επιχειρηματίας Σταύρος Αργυρόπουλος.
Το πρώτο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην πρώτη συνεδρίασή του όπου ορίστηκαν τα αξιώματα και τέθηκαν οι πρώτες προτεραιότητες της Ένωσης.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, ο Σταύρος Αργυρόπουλος, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της «Biogreco». Στις θέσεις των Αντιπροέδρων Α’ και Β’ ορίστηκαν οι Νικόλαος Φωτιάδης, ιδιοκτήτης της «Φάρμα Φωτιάδη Α.Β.Ε.Κ.Ε.» στην Πιερία και Μιχαήλ Μονιούκας, ιδιοκτήτης της «Χίος Φαρμ Α.Ε.» στη Χίο αντίστοιχα. 

Γραμματέας ορίστηκε ο Παναγιώτης Κοντοχρήστος, συνιδρυτής της «Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος» που εδρεύει στη Ναύπακτο, Ταμίας ο Δημήτριος Γκορόγιας, ιδιοκτήτης της «Ατλαματζόγλου Βασιλική Ο.Ε.» στην Καβάλα και μέλη οι Γεώργιος Κασίδης, ιδιοκτήτης της «Φάρμα Ελασσόνας» στη Λάρισα και Παναγιώτης Μουλκιώτης, ιδιοκτήτης της «Π. Μουλκιώτης ΕΠΕ» στην Αττική.

Ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών, Αλλαντοποιών και Εργαστηρίων Κρέατος, αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την τιμητική αυτή εκλογή, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων και των στόχων της Ένωσης. Μάλιστα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την επιθυμία για την όσο το δυνατόν ταχύτερη σύναψη Διεπαγγελματικών Συμφωνιών με όλους τους κλάδους του Τομέα Κρέατος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ιεράρχησε τα υψηλής προτεραιότητας ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, για τα οποία σύντομα θα ενημερώσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό:
-Δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της μεταποίησης της κτηνοτροφικής παραγωγής, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου μέσω της αύξησης της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων.
-Ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κρέατος
Αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά στην αλλοίωση παραδοσιακής ονοματολογίας των παρασκευασμάτων κρέατος, με την μη εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη σύσταση των προϊόντων.
-Ιχνηλάτηση πρώτων υλών που σχετίζονται με την παραγωγή κρεατοσκευασμάτων στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου των ελληνοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΑΕΚ, κ. Αργυρόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε στη γραμμή εκκίνησης μιας νέας φάσης για την Οργάνωση, τόνισε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία και στήριξη προς την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και ευχήθηκε να καταστεί απαραίτητη με τις παρεμβάσεις της σε όλον τον τομέα του κρέατος, στην Πολιτεία και τους Έλληνες καταναλωτές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών